De ce ar trebui să te intereseze că Amanda Nunes vrea un copil cu Nina Ansaroff?
Faptul că Amanda Nunes, campiona UFC la categoria Bantamweight, își dorește un copil cu prietena sa, luptătoarea UFC la categoria Strawweight, Nina Ansaroff, ar trebui să fie o știre mult mai mediatizată decât este în momentul de față.
Nu-i vorba despre faptul că ne băgam în cancanuri și că ne interesează mai mult viața personală a luptătorilor decât talentul propriu zis pe care îl posedă. Nu, deloc! Este vorba despre ideea că o campioană UFC la Bantamweight, Amanda Nunes, care a făcut-o TKO pe Ronda Rousey în prima rundă, iese în față alături de iubita sa și își asumă în față întregii lumi că ele vor să aibă împreună un copil.
Acest lucru necesită mai mult curaj decât a intra în octogon, mai ales că Amanda Nunes vine din Brazilia, o țară încă ultraconservatoare și mega-catolică, unde o persoană de altă orientare sexuală nu este văzută cu ochi buni.
Tocmai de aceea insist pe ideea că în situații de genul acesta, viața personală a luptătorilor și știrile de acest gen trebuie promovate pentru că ele sunt un mesaj pentru întreaga comunitate LGBT(Q). Amanda Nunes și Nina Ansaroff pot fi un model pentru alte tinere și alți tineri care nu își permit să își asume public orientarea sexuală de frica repercusiunilor.
Din nefericire, în rândul multor luptători, indiferent de artele marțiale practicate, persoanele de o altă orientare sexuală sunt marginalizate. Nu este întotdeauna vorba de răutate din partea celorlalți luptători. De multe ori este vorba de ignoranță și tocmai de aceea este de admirat gestul celor două luptătoare de a ieși în public ca un cuplu gay.
„Vreau să am o familie, iar pentru acest lucru va trebui să-mi iau ceva timp liber. Dacă îmi vei spune că nu voi lupta timp de un an, aș prefera să folosesc acel an pentru a avea un copil. Dar dacă mi se va propune să lupt în continuare, dă-mi 3 lupte anul viitor. Hai să facem asta! Momentan nu aleg între o variantă sau alta. Merg în funcție de contractul (cu UFC) pe care-l am,” a declarat Nina Ansaroff la MMAjunkie Radio.
Faptul că vor să aibă un copil împreună este o veste și mai îmbucurătoare pentru că astfel vor avea curajul să trăiască o viață normală (nu după standardele lui Sișu și Puya, desigur) și alți luptători LGBT(Q).
Aceste două luptătoare sunt un adevărat model de luptă pentru drepturi și șanse egale pentru toată lumea, indiferent de religie, rasă, sex, categorie socială sau orientare sexuală. Este cu atât mai admirabilă povestea celor două, având în vedere că Amanda Nunes vine dintr-o favelă din Brazilia, de unde nu i se dădea nici cea mai mică șansă de a reuși în viață.
Acum, fiind campioană UFC și una dintre cele doar două luptătoare care au reușit să o învingă pe emblematica Ronda Rousey, Amanda Nunes are o voce care merită și trebuie să se facă auzită! Indiferent dacă se desfășoară în octogon sau în viața de zi cu zi, lupta pentru libertate și drepturi egale trebuie să continue.
Există mai multe exemple de luptători LGBT(Q) în mma, iar numărul celor care vor ieși în public va crește în anii următori: Tecia Torres este într-o relație cu Raquel Pennington (ambele luptătoare UFC), Jessica Andrade (UFC), Shad Smith (luptător profesionist de mma) si Liz Carmouche (UFC).
Motivând puțin faptul pentru care am decis să scriu despre acest subiect, țin să menționez că nu-mi plac zvonurile care nu aduc nimic productiv și nici nu pot spune că viața personală a luptătorilor ar trebui să fie subiect de discuție, dar există câteva excepții. Cea a fetelor este un exemplu pozitiv, dar să trecem în revistă puțin și exemplele negative care trebuie evidențiate.
Când ești campion mondial, în orice domeniu, trebuie să accepți că acest titlu vine și cu o responsabilitate față de societate. Ești, vrând-nevrând, un model pentru oameni și ai în spate o grămadă de copii și tineri care te admiră și care vor să-ți calce pe urme.
De-asta Jon Jones și Anderson Silva merită blamați pentru că nu au dat dovadă de disciplină și au fost prinși cu substanțe interzise. De-asta Floyd ‘Money’ Mayweather Jr. nu ar trebui idolatrizat pentru că a fost condamnat definitiv pentru violență domestică. Exemplele pot continua, dar am vrut să enumăr doar elita în ceea ce privește sporturile de contact.
Știu, vei zice că marile talente nu se judecă după caracter. În principiu, așa este. Un artist, un om de știință, un filozof sau marii scriitori ar trebui judecați doar după opera pe care au lăsat-o în urmă. Când vine vorba de atleți profesioniști în schimb, unde sănătatea este strâns legată de orice sport pe care îl practică, disciplina face parte din meseria lor, adică disciplina face parte din „operă”. Așadar, ei trebuie judecați!
Să rămânem cu frumosul din tot acest „roman” de articol și să sperăm că în viitorul apropiat fiecare persoană, indiferent de domeniul în care activează, va putea trăi fără a fi judecată în funcție de rasă, sex, religie (dacă mai e cazul) și orientare sexuală!
De fiecare dată când acest articol primește un SHARE, un membru al Coaliției pentru Familie devine homosexual. SHARING IS CARING!